Coordinadora d'Entitats Balearistes
No és només altre weblog de WordPress.com

CARTA DE PRESENTACIÓ. BENVINGUTS A SA CEB


HOLA AMICS. AQUESTA ÉS SA NOSTRA CARTA DE PRESENTACIÓ:

SA “COORDINADORA D’ENTIDATS BALEARISTES” NO TE CAP CAIRE POLÍTIC NI UN, I TAMPOC ÉS UNA ASSOCIACIÓ REGISTRADA (UNA WEB “COORDINADORA NO HO REQUEREIX), SI BE ÉS “SUBSIDIARIA” D’UNA SOCIETAT ACADÈMICA AMB ES SEU PROTOCOLARI CIF I AMB TOTES SES BENDICIONS. ÉS, PER DIR-HO DE QUALQUE MANERA, SA SECCIÓ DE RELACIONS SOCIALS.

SA MISSIÓ DE SA CEB ÉS LA D’OFERIR INFORMACIÓ, ORGANTIZAR CONCENTRACIONS CÍVIQUES EN NOM DE SA DIGNIFICACIÓ DE SA PERSONALITAT BALEAR I AMB TOTS ES RESPECTES AMB SA CONSTITUCIÓ, I SOBRETOT, DENUNCIAR TOT LO QUE VAJA CONTRA ES PATRIMONI D’AQUEST POBLE NOSTRO. NOSTRO I NO D’ALTRES:

SA “MOLLOR” O “MENFOSISME” INSTITUCIONAL PER (posam qualque exemple) RESTAURAR MOLINS AUTÈNTICS (Tresor des nostro paisatge i bona font d’energia alternativa), ES PRÀCTIC ABANDONAMENT INSTITUCIONAL A SES AJUDES AN ES NOSTROS PAGESOS (tant àgros com a pequaris), SA DENÚNCIA CONTRA ES CIMENT I ES FORMIGÓ (aquest fenómen consentit sense comptar amb cap “Plà Territorial” raonable va mereixer, per vergonya nostra, un adjectiu mondialment conegut: “Sa Balearització”), SA FERMA PROMOCIÓ DE SA NOSTRA CULTURA (Ball de Bot, Cossieers, Tir amb Fona, qualque subvenció pes Xeremiers, es glossadors, etc etc -Sobretot quan s’unica “Colla de Casteller SI reb ajudes, i des de sa conselleria se promociona es mallorquiníssim ball de la “Sardana”), SA DENÚNCIA, TAMBÉ, D’UN DESBALEARITZADOR BARATAMENT DES NOMS DE CARRERS I TOPÓNIMS (pes qual protocol afí als criteris normalitzadors catalans, “La Mare de Deu de Lluch”, nostra Senyora per excel·lencia, passa a ser “La Madre de Dios de Lucas”, quan sempre haviem pensat que es seu únic fill va esser es que noltros anomenam el ”Bon Jesús”. Molt en podriem parlar i escriure sobre aquesta casta de particulars pero gens anecdòtics succesos. SOBRETOT DE SA SISTEMÀTICA LAMINACIÓ DE SES PARLES PRÓPIES DE BALEARS, NO FENT CUMPLIR, NI TANS SOLS, S’ARTICLE 35 DES NOSTRO ESTATUT.

ES PER AIXÓ QUE SA C.E.B. DEMANA ESSER UNA INSTITUCIÓ QÜALIFICADA COM A D’INTERÉS CULTURAL. HO DEMANAREM AQUÍ, A ON NO SE SÓLEN DIGNAR A DONAR NI UNA POBRE CONSTESTACIÓ, I ANIREM, SI FA FALTA A ESTASBURG. MAI ATURAREM. MAI, I HO ACONSEGUIREM.

PER UNES BALEARS SOSTENIBLES I MILLORS, TANT EN LO CULTURAL, COM A LO PAISATGISTIC I CINEGÈTIC, COM LO QUE FA A LA PAU SOCIAL, SA FEELTAT A SA VERITAT HISTÒRICA, ES RESPECTE A SA SEVA DIGNITAT I, EN DEFINITIVA, AL SENTIR D’UN POBLE QUE SE SENT SOBIRÀ ALHESORES QUE AMENAÇAT.

Antoni Cantarellas.

Delegat organitzatiu i portaveu de sa CEB

(Coordinadora d’Entidats Balaristes)

 

Mossèn Alcover i s'(actual) Estatut:

http://www.sapatriamallorquina.com/archivos/Estuneldetemps.pdf

Lis devem tot, sempre estaràn an es nostros cors

Anuncis

17 Respostes to “CARTA DE PRESENTACIÓ. BENVINGUTS A SA CEB”

 1. Hola, estic a Facebook i he trobat una gent extraordinaria que, per fer-ho breu, diu:
  Com a grup Balearista volem dir, fonamentalment, volem remarcar que no mos han de catalanitzar baix cap concepte, a no ser que es poble de Balears digui lo contrari… Aquí només hi ha 4 interessats davant una multitud d’afectats, i punt.

  • Hola “No Som Catalans”. Ni més ni manco que dos excel·lentíssims Premis “Ramon Llull”, ets únics que no depènen de s’administració i per lo tant no estàn cohibits per donar sa seva lliure opinió, diven lo mateix.
   En aquest Blog se reprodueixen ses seves paraules.
   Gràcies per opinar i benvengut a sa CEB

 2. Bono, lo anterior s’ha de matitzar. Segons s’opinió de molta gent, al Dr. emèrit Don Romàn Piña Homs el vàren engegar de s’Universistat justament per ser un homo de principis que no ha permés mai consentir combregar amb rodes de molí. Per qualque cosa és es President de sa comissió ètica d’un Partit Polític (malhauradament no tots es Partits Polítics tenen una “comissió ètica”) des de sa qual ha pegat fort a ses ovelles descarriades des seu própi partit, al temps que ha tengut sa bohonomia de parlar be, des de sa seva atalaia de periodista, de polítics honrats d’altres partits (i d’aquests, d’honrats, n’hi ben pocs).

 3. Sa CEB ès una gran idea, segur que aconseguirem aglutinar tot es sentiment balearista-mallorquinista i fer un grup de força. Ès ver que serà complicat, emperò junts i amb ganes, segur que farem renou.

 4. Si, peró un renou pacífic, com deia aquella pel·liqula: “Los gritos del Silencio”. Es dos nostros primers actes (Homenatge al Gran Rei Jaule III, i Homenatge a s’Estandard) han estat exemple d’educació, civisme i alegria.
  Es que fan un renou, perquè si no fan renou sorollós i monten escàndols, són ets amics de s’OCB. A cap de noltros mos duràn al croté de sa Guàrdia Civil. Al segón de s’OCB fa poc el varen dur.
  I ses Institucions són tan intel·ligent, que prèmia sa conducta anticonstitucional de s’OCB regalan-li un altre mil·lionaria subvenció.
  Pero sa truita girarà, amics, no ho dubteu.
  Per sa vertadera Cultura, sa nostra dignitat com a poble i sa Llibertat.
  C.E.B.

 5. Veig per sa carta de presentació que sa CEB és absolutament diferent a s’OCB. És seu balearisme és global i obert, mentres que ets Estatuts de s’OCB només parlen de prestigiar “La llengua i Cultura Catalanes” sense fer cap esmet a ses modalitats.
  Enhorabona, com diu en Llorenç Vidal, seguiu amb aquest camí, que prest donarà es seus bons fruits.

 6. S’OCB segresta amb es pròpis dobers de ses seves Subvencions als administratius que els hi dona. Només fa falta un cop d’ullet d’Hissenda i d’Anticorrupció per que tots vajan a parar allà a on aniràn na MAM i un parell de polítics més.

 7. Es gràn Mossèn, Prèvere generàl de Mallorca, filoleg des moment a tota Espanya, savia be lo que se feia: Va rompre amb es nazi Fabra i amb aquell asquerós Congrés de sa llengo catalanesca, al que ja havia anat de mala gana.
  Visca Don Antoni María Alcover!!!

 8. Moltes gràcies per haver obert aquesta finestra a sa llibertat d’aquells que creim en sa dignitat de sa nostra pàtria sense ser uns radicals ni contra Espanya ni contra Catalunya (peró si contra es radicals catalanistes, es radicals espanyolistes, i es menfotistes que pasen de tot, be per falta de criteri, be per acollonament acrític).
  Gràcies i endevant.

  Un mallorquí.

 9. Ja era hora de que un grup, entitat o lo que sia, se mostràs com a portaveu d’un poble equidistant entre sa germanor amb les Espanyes i amb es nostros veïnats del Regne d’Aragó, vindicant, per damunt de tot, sa nostra dignitat, sa nostra raó d’esser i sa nostra història quatri-mil·lenaria. Qui se vulgui riure d’aixó (Catalunya vol pretendre ser 1 vegada mil·lenaria, i no ho és), que se matriculi a sa mateixa UIB i estodíi sa nostra història.

  I lo demés són coverbos.

  Un foner.

 10. ¡Picau-fort!, me consta que ja se graten (teng un amic/conegut a s’OCB i m’ha fet sebre que aquesta pàgina lis emprenya molt. Aixó és bona senyal).
  Qui critiqui s’intenció de dignificar sa nostra personalitat Balear se autodefineix com una persona de baixa catadura.
  Endevant, per favor. I Gràcies.

 11. Hola amics, estic content d’haver trobat aquesta pàgina. Ja és hora de reivindicar-mos i de dir ¡Prou!.
  Endevant i sort.

 12. Molt be s’idea, peró trob a faltar moltes més pàgines baleàriques i n’hi ha més d’una que s’hauria de revisar perquè no du an es seu puesto.
  Supós que aquest des-Govern no té cap partida presupuestaria per voltros, i si és així, i veig que no consta cap compte bancari per fer aportacions des simpatitzants, tampoc és just que se demani massa. Supós que me trobareu per sa direcció de mail que vos don. Si no puc contribïr amb una cuota, al manco vos podria ajudar donant-vos un caramull de direccions per afegir al llistat.

  Esper resposta. Anim!

 13. Molt be sa salutació i presentació. Es contenguts són escasos, encara que s’enten que sa pàgina, més que informativa, remet a enllaços a on si podem trobar més informacions. Cumpleix sa seva funció, peró s’hauria d’actualitzar i completar, com diu en T. Torró.
  Enhorabona.

 14. Molt, bé. Possau més links, vos falten molts. i canya!

 15. Trob molt lloable aquesta iniciativa. No només per sa cultura, sino com deis:

  OFERIR INFORMACIÓ
  ORGANTIZAR CONCENTRACIONS CÍVIQUES EN NOM DE SA DIGNIFICACIÓ DE SA PERSONALITAT BALEAR
  DENUNCIAR TOT LO QUE VAJA CONTRA ES PATRIMONI D’AQUEST POBLE NOSTRO
  SA “MOLLOR” O “MENFOSISME” INSTITUCIONAL PER (posam qualque exemple) RESTAURAR MOLINS AUTÈNTICS (Tresor des nostro paisatge i bona font d’energia alternativa), ES PRÀCTIC ABANDONAMENT INSTITUCIONAL A SES AJUDES AN ES NOSTROS PAGESOS, SA DENÚNCIA CONTRA ES CIMENT I ES FORMIGÓ, SA FERMA PROMOCIÓ DE SA NOSTRA CULTURA, SA DENÚNCIA, TAMBÉ, D’UN DESBALEARITZADOR BARATAMENT DES NOMS DE CARRERS I TOPÓNIMS O SA DENUNCIA DE SA SISTEMÀTICA LAMINACIÓ DE SES PARLES PRÓPIES DE BALEARS, NO FENT CUMPLIR, NI TANS SOLS, S’ARTICLE 35 DES NOSTRO ESTATUT.

  Meam si aconseguiu, al manco, dexondir sa conciència de sa gent en aquest temes. Molt interessant.
  Felicitacions


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: